AMC ile bir mukemmel tarif daha! Hatay
yoresine ait Kunefeyi bir de AMC ile denemeye ne dersiniz? Gorunusune
ve kivamina tam not vereceginiz bir Kunefe icin buyurun tarifimize!..
Malzemeler:
- 250 gr kadayif
- 125 gr taze mozarella
- 125 gr eritilmis tereyagi
Serbeti icin:
- 1,5 su bardagi seker
- 1,5 su bardagi su
- Birkac damla limon
Yapilisi:
Kadayifi eritilmis tereyagi ile
karistirin. Yarisini 1.4 lt tavanizin dibine bastirarak yerlestirin.
Kenarlarindan 1 cm bosluk kalacak sekilde taze mozarellayi kadayifin
uzerine yayin. Uzerine, kalan kadayifi ekleyerek silikon spatula
yardimiyla bastirarak duzlestirin. Kisik ateste alti kizarana kadar
pisirin (yaklasik 40-45dk). Daha sonra bir tabak yardimiyla cevirin
diger yuzunu pisirin. Kaynamis ve ilimis serbeti sicak kunefenin
uzerine dokun. Fistik ve kaymakla servis yapin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder