1 Mart 2013 Cuma

Kunefe




Kunefe


AMC ile bir mukemmel tarif daha! Hatay yoresine ait Kunefeyi bir de AMC ile denemeye ne dersiniz? Gorunusune ve kivamina tam not vereceginiz bir Kunefe icin buyurun tarifimize!..


Malzemeler:

  • 250 gr kadayif
  • 125 gr taze mozarella
  • 125 gr eritilmis tereyagi


Serbeti icin:
  • 1,5 su bardagi seker
  • 1,5 su bardagi su
  • Birkac damla limon





Yapilisi:

Kadayifi eritilmis tereyagi ile karistirin. Yarisini 1.4 lt tavanizin dibine bastirarak yerlestirin. Kenarlarindan 1 cm bosluk kalacak sekilde taze mozarellayi kadayifin uzerine yayin. Uzerine, kalan kadayifi ekleyerek silikon spatula yardimiyla bastirarak duzlestirin. Kisik ateste alti kizarana kadar pisirin (yaklasik 40-45dk). Daha sonra bir tabak yardimiyla cevirin diger yuzunu pisirin. Kaynamis ve ilimis serbeti sicak kunefenin uzerine dokun. Fistik ve kaymakla servis yapin.

Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder