21 Mart 2013 Perşembe

Yas Pasta




Yas Pasta



Siz hic tencerede pandispanya pisirdiniz mi? Eger her seferinde farkli sonuclar veren tepsilerden, bazen kabaran bazen coken ve sizi zor durumda birakan pandispanyalardan sıkıldıysanız bir de pandispanyanizi AMC ile pisirmeyi deneyin! Sonucuna inanamayacaginiz, yumusacik ve sunger gibi bir pandispanya sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecektir..


Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 su bardagi un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kasigi zeytinyagi
  • 2 yemek kasigi kaynar su (sekerin daha kolay erimesi icin)


Pasta kremasi:

  • 3 su bardagi sut
  • 2 cay bardagi seker
  • 1 cay bardagi un
  • 2 tatli kasigi misir nisastasi
  • 1 yumurta sarisi


Yapilisi:

Yumurtalarin sarilarini ve beyazlarini ayirin. Beyazlarini cam bir kaba alip, bir tutam tuzla kar gibi olana dek cirpin. Ayri bir kapta yumurta sarilarina sekeri, yagi ve suyu ekleyip acik sari olana kadar cirpin. Unu yavas yavas yumurta sarilarina ekleyip silikon veya tahta kasikla karisirin. Daha sonra yumurta sarilarini ve beyazlarini ayni kaba alarak kasik yardimiyla karistirin. Bu noktada mikser kullanmamaniz yumurta beyazlarinin cokmemesi icin onemli. Karisim homojen bir hal aldiginda, 20 cm 3 lt tencerenizin tabanina uygun kestiginiz yagli kagidi koyup pandispanya hamurunu bosaltin. Tencerenin kenarlarini yaglamayin, kekiniz tencerenin kenarlarina yapisarak kabaracagi icin daha guzel sonuc almanizi saglar.Tencereyi bir kac kez sert bir zemine vurup pandispanyanin icinde kalan hava kabarciklarinin cikmasini saglayin ve onceden isitilmis 170 derecelik firina verin. Uzeri kizarinca bir kurdan yardimiyla pandispanyanin pisip pismedigini kontrol edin. Kurdan kuru cikiyorsa firini kapatin, kapagini acin ve pandispanyayi firinin icerisinde yavas yavas sogumaya birakin. Soguyan pandispanyayi isterseniz uzerini strech film sararak buzdolabinda bekletebilirsiniz.

Pasta kremasinin yapilisi:

Vanilya haric butun malzemeleri 20 cm 2.3 lt tencerenize alip orta ateste karistirarak kaynamasini saglayin. Goz goz olmaya baslayinca altini kapatip vanilyayi ekleyin. Arada bir karistirarak uzerinin kabuk tutmasini engelleyin. Buzdolabindan cikardiginiz pandispanyayi ortasindan keserek pasta kremasini esit sekilde uzerine yayin. Pastanizin uzerini dilediginiz sekilde susleyerek servis yapin.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder